הכשרת השיש, הכיורים, הברזים, והשולחנות יש להכשיר עם קומקום מיוחד שאינו בחזקת חמץ ואם אין לו אפשר גם בקומקום שלא השתמשו ב – 24 שעות אחרונות חמץ ובשעת הדחק אפשר גם בכלי פסח ויקפיד מלהניח על השיש והכיורים חמץ חם 24 שעות קודם ההכשרה.
א. יש לנקות היטב עם סבון באופן שיוריד את כל הלכלוך מהחורים והסדקים ואח"כ לשפוך מים רותחים (מכלי ראשון-קומקום וכדו') ואח"כ לצפות השיש על ידי פי.וי.סי / עץ / נייר כסף עבה.
ב. יש להכשיר גם את הכיור ואת הברזים וינקה היטב כנ"ל ואח"כ ישפוך עליהם מים רותחים מכלי ראשון.
ג. גם החרסינות שמסביב לשיש ומקבלים אדים חמים מהסירים יש להכשיר.
ד. היות וכדי להכשיר יש לייבש היטב את המקום ואח"כ לערות מים ע"כ העצה הנכונה היא להכשיר מלמטה למעלה היינו להכשיר קודם את הכיור ואח"כ השיש ואח"כ החרסינה מסביב והברזים.
ה. מי שלא מכשיר כך יראה לייבש לפני שמערה את המים.
ו. הברזים יש להכשירם וצריך לפתוח המים החמים בחום הגבוה ויש להדליק קודם את הבוילר לכמה שעות כדי שהמים יהיו רותחים ויחד עם זה יערה מים רותחים מכלי ראשון.
ז. יש להחליף את המסננות של הכיורים.
ח. יש מהדרים להחליף את הברזים והנוהגים כך פוטרים עצמם מהרבה חששות.
ט. אחר ההכשרה יש לשטוף במים קרים כל מקום בנפרד.
י. מכיון והמנהג לכסות השיש והכיורים אם כן ההכשרה היא רק בגדר הידור ע"כ מי שלא יכול להכשיר השיש כי ניזוק על ידי מים חמים (יש לברר אצל המבינים בתחום) לא חייב לערות על זה אבל יקפיד ביותר לכסות את כל השיש בנייר כסף עבה / פי וי סי שוודאי לא יקרע או באופן אחר שישאר מכוסה כל החג.
יא. עם זאת ראוי להימנע מלהניח דברים חמים על הנייר כסף ועדיף לשים מעמד לסיר. (כי לחלק מהפוסקים כשיש רטיבות תחת הנייר כסף נחשב השיש לכבוש ומפליט חמץ אם כי להלכה אין לחשוש לזה כי הנייר כסף חוצץ לזה מ"מ יש להדר יותר)
יב. שולחנות שבמטבח אם לשים עליהם בצק במהלך השנה אפי' שזה רק לפעמים עכ"פ צריך הגעלה במים רותחים וע"כ יש להקפיד לנקות היטב במים עם סבון ולשפוך מכלי ראשון וגם לשים נייר כסף שלא נקרע.
יג. אם מניח סירים חמים מהאש יש לנקות כנ"ל ולשפוך מים רותחים.
יד. שולחנות בסלון שהרגילות להניח עליהם צלחות חמות אין צורך לשפוך מים אבל צריך לכסותם היטב (אפשר לשים עוד שעוונית מתחת המפה)
טו. גז הקבוע בשיש ומעליו יש ארון צריך לכסות הארון בנייר כסף עבה למשך כל החג.
מקרר, מקפיא, ארונות, כלי מטבח וכלי בית
א. יש לנקות המקרר היטב בכל החריצים והפינות עם מטלית וסבון ולהסיר את כל הלכלוך הנראה בעין ולצפות את המדפים והמגירות בנייר. קפלי הגומי ששכיח שם חמץ צריך ניקוי יסודי ע"י מברשת קשה או שואב אבק להסיר את כל הפירורים.
ב. את המקפיא יש לנקות כמו המקרר ולשים לב בחורי האויר אם רואים שם הצטברות של פירורים. (אם אפשר לפתוח את הברגים (מי שיודע לעשות זאת) יש לפתוח ולנקות עד איפה שידו מגעת) ואם רואה פירורים יפגום עם אקונומיקה ואם רוצה להדר יכסה את המקום.
ג. ארונות המטבח-בפרט היכן ששמים חמץ ירוקן את הארון ולנקות היטב בחורים ובחריצים וטוב לשטוף במים עם סבון ואח"כ לצפות את המדפים עם נייר חדש (עדיף כשר לפסח).
ד. מעמד לייבוש כלים שבארון מן הדין מספיק לנקות היטב ולהרטיב בצונן והמהדרים מחליפים לפסח אחר ויוצאים מכל החששות.
ה. ברכונים וזמירות יש להצניע יחד עם הכלים שמוכרים לגוי.
ו. בלעך קשה לנקות כי צריך ליבון חמור וכדאי שיהיה בלעך מיוחד לפסח.
ז. פלטה חשמלית ראוי לקנות אחר לפסח ואם לא אז ינקה היטב וידליק על חום עד שיתאדם הפלטה או שידליק לשעה וינתק מהחשמל וישפוך מים רותחים מכלי ראשון ויכסה בנייר כסף למשך החג.
ח. כיריים זכוכית (חשמלית/אינדוקציה) אין אפשרות להכשיר לפסח.
ט. כיום יש כיסוי מיוחד מסיליקון שאפשר לשים על הכירים אינדוקצי' ואפשר לשים את זה ולהשתמש עם הכירים. יש להקפיד לקחת עם הכשר.
י. גביעים אפי' שמשתמשים איתם רק בצונן כתבו הפוסקים שיש להכשירו כי לפעמים נכנס שם פירורים ושורים עם יין חריף הרבה זמן ולפעמים יש גביעים שיצטרכו ליבון ועדיף שיהיה גביע מיוחד לפסח.
יא. טבעות של נשים שלא לשו איתם בצק נחלקו הפוסקים אם חובה להגעילם (אם לא מתקלקל) על כל פנים יש לנקותם היטב מכל לכלוכי החמץ (אם אפשר שישים חומר הפוגם) טבעות שלשים איתם ראוי להצניע עם כלי החמץ.
יב. ספרים שרגיל לשימם על השולחן בשעת האוכל ראוי להצניעם ואם רוצה להשתמש בהם לא מועיל דפיקתם אלא צריך לנקות היטב ולראות שאין שם חמץ שח"ו לא ימצאם במהלך החג ויבא לידי מכשול.
יג. מגש נרות שעומד על השולחן אין צורך להגעיל אלא ינקה היטב מחמץ.
יד. טלפון/פלאפון שרגיל להיות כל השנה על השולחן כשאוכל יש לנקות היטב לפני החג כי ודאי יש שם פירורים בין הלחצנים ומי שיכול להשתמש במכשיר אחר לפסח תבוא עליו הברכה.
טו. שיניים לא בולעים לגבי כתרים וסתימות יש המהדרים לא לאכול חמץ חם/חריף חמץ עם חריף 24 שעות לפני סוף זמן אכילת חמץ ומי שלא עשה כך יש לו על מי לסמוך וכך הדין לשיניים תותבות שאין חובה להגעילם (ומה שמצאנו גדולי עולם שהחליפו/הגעילו לפסח כי החמירו על עצמם).
טז. תנור ראוי להחמיר שלא להגעיל וכן התבניות אלא להשתמש באחר לפסח.
יז. חצובה של גז צריך ליבון והיות וקשה לעשות את זה עדיף לקנות אחר לפסח.
יח. מגש הכיריים אפשר לערות עליו מים מכלי ראשון ויכסה בנייר כסף עבה.
יט. כפתורים של הגז ינקה היטב ולכסות עם ניילון נצמד/נייר כסף או להחליפם וגם בזה יש מהדרים להשתמש בגז מיוחד לפסח.
כ. קולט אדים יש לנקות היטב ואח"כ יכסה עם נייר כסף עבה.
כא. מטהר מים/מיני בר ינקה היטב ואם יש שם מים חמים לא ישתמש בחמים לפסח. בברז מטהר מים שיוצא מהשיש מספיק לשפוך עליו מים מכלי ראשון.
(מתוך חוברת הלכות חג הפסח תשפג בהוצאת מפעל משיב כהלכה)